RSS Feed

Duckys ”brevkasse”

Matilde har spurgt, om jeg vil svare på et konkret spørgsmål, og selvfølgelig vil jeg det. Skulle der sidde andre derude, som har spørgsmål om ansøgninger, karriere, job eller andet HR relateret, så skriv endelig, så svarer jeg på bloggen. Du kan enten sende dit spørgsmål i en kommentar eller maile til mig på duckysrapping@gmail.com

Tak for dine indlæg om ansøgning og ansættelse. Som studerende i slutningen af uddannelsen bliver de læst med stor interesse 🙂
Jeg har et spørgsmål som jeg ville høre om du evt vil kommentere. Det er omkring eksamensbevis, hvilket jeg forestiller mig er rimelig vigtigt som nyuddannet. På mit eksamensbevis er der angivet et kursus og det står som ikke-bestået. Det er et frivilligt kursus, som jeg på det tidspunkt ikke kunne overskue at tage og derfor frameldte mig (jeg havde selv tilmeldt mig på et tidligere tidspunkt) men af en eller anden uvis grund er det ikke blevet frameldt og derfor kommet på mit eksamensbevis. Er det 1) noget der vil blive bemærket i en ansøgning og 2) noget jeg bør kommentere? På forhånd tak.

Mvh Matilde

 

Kære Matilde

Med mindre du søger ind på en ph.d. eller ind som jurist hos ministerierne eller lignende, så kan jeg glæde dig med, at det eneste job dit eksamensbevis betyder noget for, er dit første job. Herefter har du sjældent noget at bruge det til rent jobmæssigt. Men det hjælper dig selvfølgelig ikke her og nu, hvor du netop skal søge det første job.

Jeg går ud fra, du har talt med studiekontoret for at høre om faget kan fjernes, da det var et frivilligt fag?

Hvis du har et godt cv, har haft forskellige studiejobs og ellers har gode karakterer, tror jeg ikke, det betyder voldsomt meget, at du har et ikke-bestået fag. Har du derimod en del halvsløje karakterer, vil det være med til at tegne et billede af, at din faglighed ikke er så imponerende.

Personligt ville jeg ikke være bleg for at kalde dig til samtale, hvis ellers du generelt har ok karakterer og har haft gode studiejobs eller anden relevant erfaring. Men jeg ville spørge ind til, hvorfor du har et fag, der er dumpet ved samtalen.

Jeg ville ikke selv komme ind på det i min ansøgning, for det vil drage opmærksomheden hen på den manglende eksamen og der er jo en chance for, at den, der læser ansøgningen, ikke har gidet at læse dit eksamensbevis så grundigt.

Til gengæld ville jeg være betænkelig ved en kandidat, der frivilligt tager et ekstra fag og så alligevel ikke lige kan overskue at gå til eksamen. For det siger noget om vedkommendes evne til at håndtere og vurdere en given mængde opgaver, så sørg for du har en bedre forklaring end, at du ikke kunne overskue det, når du sidder til jobsamtalen.

Hvis det helt generelt står sløjt til på karakterfronten, ville jeg helt undlade at lægge eksamensbeviset ved.

Held og lykke med det hele.

Ducky

Reklamer

About Duckysrapping

Skriver om stort og småt der optager mig lige for øjeblikket...og af og til sniger der sig også en badeand forbi

2 responses »

 1. Hej Ducky
  Tak for svaret. Jeg vil helt klart tage dine råd til mig. Jeg vil mene at mine karakterer generelt er ret pæne, så jeg vil håbe på at møde en HR-person der tænker lige som dig når jeg skal ud af studieboblen. God påske til dig.
  Venligst, Matilde

  Svar
  • Held og lykke med det, der skal nok dukke noget op. jeg søgte 70 jobs og der gik tæt på et år inden jeg fik mit første “rigtige” job efter uni. Til trods for jeg bestod alle fag.

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: