RSS Feed

Sandheden om HR

Efter Medarbejderen har sagt op, har jeg fået en del henvendelser fra andre i Firmaet, som er interesserede i Medarbejderens job. De synes nemlig selv, de er rigtig gode til mennesker og det kunne være spændende at hjælpe andre med deres problemer og gøre det hyggeligt for dem, der arbejder her.

Det kan jeg godt forstå. Det er bare ikke det HR-jobbet handler om … vi får det bare til at se sådan ud.

Når HR bruger tid på at small talke med medarbejderne ude i filialerne, handler det ikke nødvendigvis om, at de som sådan interesserer sig for lige netop dem. (Jo det gør det også, for jeg holder meget af small talk med alle mulige slags mennesker). Rent professionelt, så handler det om, samle informationer om arbejdspladsen . Er der måske problemer, der kan risikere at gå ud over produktiviteten. Hvordan fungerer samarbejdet, lederen o.s.v.

Når virksomheder laver medarbejderudvikling handler det om at fastholde den enkelte længere, for det er dyrt at skifte en medarbejder ud. Kan vi selv producere vores næste leder, er det billigere end at hente en ude fra. En internt rekrutteret leder, kender allerede virksomheden og får typisk heller ikke lige så stort et lønhop som en eksternt rekrutteret.
Når HR hjælper dig med dine problemer, handler det om hurtigst muligt at få dig gjort produktiv igen. Det er alt for dyrt for en virksomhed at have medarbejdere, der har deres fokus et andet sted og eventuelt også bruger andre medarbejderes tid på at fortælle om dem.

HR er kort for Human Ressource – Menneskelige Ressourcer – for i en virksomheds øjne er mennesker en ressource på samme måde som råvarer, strøm og hvad der ellers indgår i produktionen. Der er bare det ved det, at hvis det bliver for tydeligt, at virksomheden behandler menneskerne som en ressource, så bliver menneskerne en dårligere ressource. Derfor ansætter man nogle søde mennesker i HR, som skal få det til at se ud som om, det handler om mennesker.

Men tag aldrig fejl, en virksomheds vigtigste formål er at tjene penge, uanset hvad der står i værdigrundlaget, og det skal HR-afdelingen naturligvis hjælpe med.

Så det handler om lidt mere end bare at hygge om medarbejderne og være god til det med mennesker.

Reklamer

About Duckysrapping

Skriver om stort og småt der optager mig lige for øjeblikket...og af og til sniger der sig også en badeand forbi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: