RSS Feed

Hvad spiser de i Afrika …og i skolen i Skotland

I den sidste uges tid, er der flere, der er kommet ind på min blog fordi de har googlet ”hvad spiser børn i Afrika” eller ”hvor meget spiser børn i Afrika”. Og jeg vil da derfor straks ile til med en hjælpende hånd, så I fremover ikke kommer forgæves herind.

Jeg har et stykke tid fulgt denne fantastiske blog http://neverseconds.blogspot.dk/  skrevet af en lille, skotsk pige ved navn Martha Payne på 9 år.

Martha fotograferede og vurderede sin frokost fra skolens cafeteria hver dag igennem et par måneder.

Martha startede selv en indsamling, så børn i Malawi kunne få et måltid skolemad. Hendes store drøm var at samle penge nok til at bygge et helt køkken på en skole, men hun var realistisk og satsede på at samle nok penge til at et par børn kunne få mad i et år.

Men efter hun havde blogget et par måneder, forbød kommunen hende at tage billeder af skolenmaden (de må jo have ment, den ikke kunne tåle dagens lys). Efterfølgende eksploderede sagen og Marthas blog blev landskendt. Hun kom på TV har lavet mad med Jamie Oliver, lavet en bog, vundet priser og ikke mindst samlet ind til flere køkkener samt fået mere sund mad på menuen i hele kommunen.

Udover at Martha selv fortæller om sin egen skolemad, så har hun fra begyndelsen løbende fået indlæg fra børn og voksne fra hele verden – bl.a Afrika her og her

Reklamer

About Duckysrapping

Skriver om stort og småt der optager mig lige for øjeblikket...og af og til sniger der sig også en badeand forbi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: